Sj√łlv om Johanna Magdeli Pettersson Utv√¶r (19) har jobba for gullvinnarar fr√• Bocuse d’Or og l√¶rt seg kokkekunst p√• h√łgt niv√•, trivast Johanna aller best med √• lage vegetarrettar med r√•varer fr√• Barmen.

Dette seier Johanna i eit st√łrre portrettintervju som st√•r i Aftenposten sitt magasin Mat fra Norge.

Johanna legg ikkje skjul på kvar ho kjem frå, og kvar interessen for matlaging kjem frå.

– N√•r det er kantarellsesong er det lite som smakar betre enn sm√łrsteikte kantarellar fr√• pappa sin hemmelege stad p√• Barmen, seier Johanna til Mat fra Norge.

Johanna starta karrieren som elev ved Restaurant- og matfag ved M√•l√ły vidareg√•ande skule. P√• sp√łrsm√•l om kven som er forbilda til Johanna blant norske kokkar og kj√łkensjefar, svarar ho Bente Vonheim, l√¶rar ved M√•l√ły vidareg√•ande skule og eigar av restaurant Kraftstasjonen i M√•l√ły. Johanna har allereie ei brei erfaring som kokk i b√•de Norge og Sverige. Johanna har ogs√• vunne gull p√• skule-NM i 2018.

Alle vi på Barmen er stolt av Johanna, og alt ho har fått til.  Det er veldig kjekt å lese det Johanna seier om heimstaden sin og om dei gode råvarene frå Barmen.

Barmen.no vil oppmode alle om √• kj√łpe septemberutg√•va av Aftenposten sitt magasin Mat fra Norge. I tillegg til ni sider om Johanna, kan ein ogs√• f√• oppskrifta til Johanna sin spesialmeny:

F√łrerett:¬†Sm√łrsteikte kantarellar (fr√• Barmen)
Hovudrett: Skinnsteikt lysing
Dessert: R√łmepudding