Barmaren Johanna Magdeli Pettersson Utvær vann i dag, 07.12.2020, stipendet til KokkeKarlas Legat.

Matprisen.no skriv:

«Den som i år mottar stipendet til KokkeKarlas Legat er ei ung kokke med ambisjonene på plass. Hun kommer fra et småbruk på Barmøya i Selje hvor frukt- og bærplukking, sauehold, og sjarkfiske har formet hennes interesser for gode råvarer og tradisjonelle bevarings- og tilberedelsesteknikker. Gjennom oppveksten har hun fått tatt del i alt av arbeidet på gården, fra jorda og jordet til matbordet.

Johanna Magdeli Pettersson Utvær viser i sin søknad et reflektert syn på bærekraftig matproduksjon. Nå ønsker hun å fordype seg i råvarenes betydning ved å reise til den slovenske landsbygda og gå i lære hos en av verdens beste kokker, Ana Ros ved den Michelin-bejublede restauranten Hiša Franko. KokkeKarlas Legat og Matprisens jury gratulerer og ønsker Johanna Magdeli Pettersson Utvær lykke med å utvikle seg videre som en råvarenes og bærekraftens kokk!»

Heile Barmen jublar og gratulerer!!!!!!